Navn
A.K.A.
Født
Nasjonalitet
Bor
Høyde
Vekt
Yrke
Favoritter
Idol
Web

Anders Krohn
The Viking
15. november 1987
Norsk
Houston, Texas - USA
185 cm
70 kg
Racingfører
Sushi, Vann og Racing
Tom Kristensen
www.anderskrohn.com

 

Min Historie

Jeg ble født og oppvokst i Sandnes, Rogaland. Som toåring fikk jeg sitte i en Gokart, og allerede da visste jeg hva jeg ville gjøre når jeg var voksen. Da jeg var tre og et halvt år gammel fikk jeg en Gokart av min far og mor Helge og Odny Krohn, og ble smittet av racingbasillen. Jeg debuterte i løp åtte år gammel i England. Aldersgrensen i Norge var 11 år, så jeg startet med å kjøre i England og kjørte deretter to år i Sverige før jeg fikk kjøre i hjemlandet. Jeg vant mange løp og lærte viktige ting som jeg drar nytte av den dag i dag.

Etter å ha tilbrakt flere år i de nasjonale klassene, tok jeg steget opp til den internasjonale klassen Intercontinental A Junior i 2001. Jeg brukte to år i denne klassen og vant Norgesfinalen samt GigaCupen. I 2003 gikk veien til Intercontinental A Senior, og jeg vant Norgesmesterskapet som den yngste noensinne. Det følgende året gjorde jeg enda ett hopp opp og deltok i Formel A klassen. Jeg vant Norgesmesterskapet også her, og ble igjen den yngste noensinne til å vinne tittelen. 2005 var et år med stor forandring da jeg tok steget opp i girkartklassene ICC og Super ICC. Jeg vant Nordisk Mesterskap og ble i tillegg kåret til Årets Bilsportutøver av Norges Bilsportforbund som yngste noensinne. Jeg ble også nummer 17 i Verdensmesterskapet, til tross for en punktering i Finalen. Jeg fortsatte i de samme klassene i 2006 og vant min tredje Norgesmestertittel på fire år.

Med mange år Gokart under beltet ønsket jeg å ta steget opp til formelbilracing, men et stort økonomisk hinder sto mellom meg og drømmen om å bli en profesjonell racingfører. Jeg brukte rundt ett halvt år på å finne ut hva som krevdes og samlet til slutt sammen ett budsjett som gjorde at jeg kunne kjøre Benelux-Mesterskapet i Formel Ford. Jeg hadde en utrolig debutsesong med Vuik Racing teamet og vant 6 løp. 9 pole positions og 11 pallplasser på vei mot å bli Vise-Mester. Ett enkelt poeng fra tittelen.

2008 var mitt gjennombrudd som formelfører. Med finanskrisen i full sving var det en vanskelig oppgave å samle et budsjett for å drive med racing. Men jeg klarte å dra meg gjennom og hadde med meg fantastiske samarbeidspartnere som gjorde at jeg fikk sjansen i det Amerikanske Formel 2000 Mesterskapet med toppteamet Andersen Racing. Vi dominerte mesterskapet og vant 9 av 14 løp, og plutselig var jeg på topp på et kontinent jeg ikke hadde vært på åtte måneder før sesongslutt.

Jeg fortsatte fokuset mot kjøring i Nord-Amerika under 2009-sesongen, og fikk en avtale med Mundill-teamet for å kjøre i Star Mazda Mesterskapet. Etter en meget tøff start på sesongen vant vi vårt debutløp på ovalbane, Milwaukee Mile 100. Det var ikke før det aller siste løpet at jeg igjen kravlet opp på pallen igjen, og sikret en 6.plass i mesterskapet sammenlagt. Et hardt år, men det har definitivt gjort meg mye sterkere for all fremtid. Vi viste små glimt av fart, men manglet jevnheten for å være på topp oftere.

I motsetning til 2009 var 2010-sesongen bygget på jevnhet. Tilbake med Andersen Racing hadde vi målsetning om å vinne mesterskapet og det begynte på en meget bra måte med Pole Position og banerekord på Sebring i Florida. Hvert eneste løp fullførte jeg i Topp-5 og jeg hadde også seks pallplasser på 13 løp. Det merkelige var at vi ikke vant et eneste løp, til tross for farten vi hadde inne. Jevnheten gjorde at vi til slutt sikret andreplassen i mesterskapet.

2011 sesongen var min debutsesong i Indy Lights, og utfoldet seg dessverre ikke på den måten jeg hadde håpet på. Belardi Auto Racing og jeg hadde farten til å kjempe i toppen nesten hvert eneste løp, men tekniske problemer kombinert med noen førerfeil gjorde at sesongen til syvende og sist ikke viser noen store resultater. I seks av 14 løp brøt jeg, og med slike problemer blir det vanskelig å kjempe om en topplassering i mesterskapet. Derfor er en syvendeplass ikke så aller verst, men revansjelysten er stor for 2012 sesongen.

 

Resultater

2011 - Indy Lights - Belardi Auto Racing
- 7.plass sammenlagt
- Topp 10 i 9 løp
- Topp 5 i 2 løp
- Ledet 10 runder (Indianapolis Motor Speedway & Baltimore Grand Prix)

2010 - Amerikansk Pro Formula Star Mazda Mesterskap - Andersen Racing
- 2.plass sammenlagt
- 2.plass Visit Florida Cup
- 6 pallplasser på 13 løp
- Topp-5 hvert eneste løp
- Banerekord - Sebring International Raceway

2010 - Indy Lights - Andersen Racing
- Debutløp på Watkins Glen-banen i New York
- Lå som nummer fire før girkasseproblemer
- Endte som nummer 10

2009 - Amerikansk Pro Formula Star Mazda Mesterskap - Mundill Racing
- 1.plass - Milwaukee Mile 100 - Første ovalløp i karrieren
- 6.plass sammenlagt i mesterskapet
- 3.plass i Rookie-mesterskapet
- Syv Topp-6 plasseringer
- Banerekord - Eagles Canyon Raceway

2008 - Amerikansk Formel 2000-mesterskap - Andersen Racing
- Amerikansk Mester
- Årets nykommer (Rookie of the year)
- Årets Bilsportutøver (Norges Bilsportforbund)
- Beste Formel 2000-fører i USA (
eformulacarnews.com)

- 9 Førsteplasser fordelt på 14 løp
- 8 Raskeste løpsrunder
- 7 Pole Positions
- Banerekord på:
          - Andersen RacePark,
          - Mid Ohio Sports Car Course
          - Mosport International Raceway
          - New Jersey Motorsports Park
          - Virginia International Raceway
          - Watkins Glen International

2007 - Formel Ford Nederlandsk&Benelux-mesterskap - Vuik Racing
- 2.plass Benelux-Mesterskap (Misset tittel med 1 poeng)
- 2.plass Nederlansk-Mesterskap
- 11.plass Verdensmesterskap (Startet på 20.plass)
- 6 Førsteplasser og 11 pallplasser fordelt på 15 løp
- 9 Pole Positions
- Banerekord - Zolder, Belgia

2006-2003 - Gokart - Internasjonale løp og klasser
'06 Norgesmester ICC
'06 Mottok Gullrattet (Yngste noensinne)
'06 Banerekord - Klepp Kart Ring
'05 Nordisk Mester - ICC
'05 Årets Bilsportutøver, Norges Bilsportforbund (Yngste noensinne)
'05 GigaCup International Vinner - ICC
'05 KNA Mester - ICC
'05 17.plass Verdensmesterskap - Super ICC
'04 Norgesmester - Formel A
'03 Norgesmester - ICA
'03 4.plass Nordisk Mesterskap - ICA
'03 4.plass Belgisk Mesterskap, Spa Francorchamps - ICA

'02-'91 - Gokart: Forskjellige nasjonale klasser
- Gigacup vinner '02
- Mottok motororganisasjonenes bilsportstipend '02
- 2.plass Norgescup '02
- 1.plass Norgesfinalen '01
- 5.plass Nordisk Mesterskap '01
- Klubbmester '00
- 5 førsteplasser '00
- 2 dagers testing med CRG fabrikksteam '00
- 1.plass Sommer-Cup Sverige '99
- Klubbmester '99
- 1.plass Ale National '98
- 2.plass Sydsvenskan '98
- Flere førsteplasser i England og Sverige '97-'96
- Gokarttrening '95-'91

 

Medhjelpere

I Motorsport kreves meget store støtteapparater for å nå ett høyt internasjonalt nivå. Jeg har så langt vært meget priviligert med gode langtidsinrettede samarbeidspartnere.

Jeg vil få lov til å sende en stor takk til alle som har støttet meg i alle år, og nedenfor kan du se de som har stukket seg ut årene gjennom.

Tusen takk til:

2011
Belardi Auto Racing, Liberty Engineering, Logi Trans, Trallfa, PM International Suppliers, Allied Interior Products, I-Tec, Eagles Canyon Raceway, OMP America, Bell Racing, ZAT Graphics, Rioja Restaurant, Racing for Kids, Restart Communications, Firestone, IndyCar, Repcon Media, Mazda Road to Indy, Endodontic Specialists of Wisconsin.

2010
Andersen Racing, Trallfa, Norse Cutting & Abandonment, Colosseum, Logi Trans, Bring Logistics, SR Transport, Eagles Canyon Raceway, Nash Performance Group, ZAT Graphics, OMP Racing, Bell Helmets, KNA, Rioja, Racing for Kids, Restart Communications, MotorAkademiet, Mazda, Goodyear, Indy Racing League, Savage Designs.

2009
Mundill, Trallfa, Colosseum, KNA, Nash Performance, ZAT Graphics, Mazda, Antenor.

2008
Trallfa Industrier AS, Colosseum Dental AS, Kruse Smith AS, SR Transport AS, Andersen Racing, Rahal Letterman Racing, Sam Schmidt Motorsports, Vuik Racing, Elan Technologies, Hoosier Racing Tire, Norges Bilsportforbund, KNA Klepp Motorsport, WvL Engineering, CRG Norge, Torbjørn Kvia, Zat Graphics, BMS Group, Restart Communications.

2007
Trallfa Industrier AS, Colosseum Dental AS, Smith Technologies, Kruse Smith AS, SR Transport, Vuik Racing, KNA Klepp Motorsport, CRG Norge, Zanardi Holland, Bilist 2000, WvL Engineering, Avon Tires Holland.

2006
Walter van Lent, Zanardi Holland, CRG Holland, CRG Norway, Trallfa AS, Sinisalo, Maxter, Shell, KNA Klepp Motorsport, Bilist 2000, Mir Raceline.

2005
CRG Holland, CRG Norge, Walter van Lent, Zanardi Holland, Maxter, KNA, PTC, Shell, KNA Klepp Motorsport.

2004
CRG Holland, CRG Norway, TKRacing, Mekonomen, Shell, Offshore&Marine, Bridgestone, Sebastian Kartfjord.

2003
Petter Solberg Kart team, Leif Larsson (Leffe) R.I.P., Valvoline, KNA, Norges Bilsportforbund.

2002
CRG Norway, CRG Holland, Shell, Offshore&Marine

2001
Fastway Racing OY, Norswed, Hartti Kristola.

2000
Endura Motorsport.

1999
Swiss Hutless Team Sweden.

1998
Swiss Hutless Team Sweden.

1997
Kåre Thunem (CRG Norway).

1996
Protrain.

Alltid:
Jeg vil takke min Mor og Far. De har alltid vært med meg, på hvert eneste løp! Min far som mekaniker, og min mor som kokk og mental støtte. Uten Mor og Far hadde jeg mest sannsynlig ikke visst hva motorsport dreier seg om, og jeg takker dem for at jeg får delta i dette eventyret. Jeg setter pris på det hver eneste dag. Takk så mye til dere!

I tillegg vil jeg si mangen takk til alle mine sponsorer og andre støttespillere som alltid har stilt opp for meg. Uten dere hadde jeg ikke vært hvor jeg er for øyeblikket.


Takk så mye!

 


Copyright AndersKrohn.com - info@anderskrohn.com